Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Де різниця між мистецтвом, що створює людина і генерує штучний інтелект?

Четвер, 28.10.2021 10:50   Джерело: сторінка події

   У четвер, 28 жовтня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на онлайн-дискусію "Де різниця між мистецтвом, що створює людина і генерує штучний інтелект?" Обговорення транслюватиметься на сторінці артцентру в Facebook. Протягом ефіру ви матимете можливість ставити питання учасниками дискусії в коментарях.

   Мистецькі твори, створені Штучним Інтелектом, вже стали звичним явищем у виставковому просторі. Проте досі тривають дискусії щодо беззаперечного визнання авторства нейромережі. Для людини мистецтво може бути покликанням, можливістю самореалізації та шляхом до слави, але навіщо ж тоді мистецтво комп'ютеру?

Де різниця між мистецтвом, що створює людина і генерує штучний інтелект?

   Разом з експертами в галузі філософії, мистецтва та психології обговоримо чому сучасні нейронні мережі можуть вважатися художниками, чи є потреба у самовираженні й унікальності в Штучного Інтелекту, та за якими критеріями ми можемо визначати, що зі створеного не-людиною є твором мистецтва.

   Учасники: Тарас Лютий – філософ; Макс Роботов – художник, куратор, співзасновник експозиційного середовища Shukhliada та Photinus Studio x School; Борис Херсонський – ректор Київського інституту сучасної психології й психотерапії, психотерапевт, літератор, член Українського ПЕНа. Модераторка: Леся Кульчинська – учасниця дослідницької платформи PinchukArtCentre.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):