Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

8 жовтня 1871 року народився відомий усьому світові українець - силач Іван Піддубний

П'ятниця, 08.10.2021 13:37   Джерело: Вінниця News

   "Мені 78 років. Згадайте мої заслуги перед країною і радянською владою. Ви самі називали мене національним героєм, а тепер забули. Прошу одного - прикріпіть мене до їдальні військової частини, щоб я хоч іноді їв гаряче". Це лист легендарного Івана Піддубного до радянської влади напередодні голодної смерті, який залишився без відповіді.



   Багаторазовий чемпіон світу з боротьби, його називали "Чемпіоном чемпіонів". Він був ще й неперевершеним майстром силових вправ на арені цирку. Іван Піддубний народився в 1871 році в сім'ї нащадка запорізьких козаків. Він був ожилим образом українського козака в зеніті слави - величезний зріст (184 см, при середньому зрості людини XIX століття до 160 см), неймовірна сила і витривалість.

   Сам Іван казав, що знав тільки одну людину сильнішу за нього - свого батька, Максима. Примітно, що від матері йому дістався музичний талант, і на свята він співав у церковному хорі. Останні роки свого життя Піддубний провів у російському Єйську, але завжди вважав себе українцем.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Iсторія" та "Спорт".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):