Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Криголам "Джеймс Кларк Росс" прибув в Україну

Вівторок, 05.10.2021 21:07   Джерело: сайт Національний антарктичний науковий центр. Фото: Олександр Заклецький та В'ячеслав Марченко

   Флагман українського науково-дослідного флоту – криголам "Джеймс Кларк Росс" – вже в Одесі. Під синьо-жовтим прапором він прибув у одеський морський порт сьогодні, 5 жовтня 2021 року. З Данії в Україну, через три моря – Північне, Середземне та Чорне, нашого красеня привели два капітани: український капітан Олег Новосильний та британський "капітан-наставник" Саймон Воллес. Наступні тижні триватиме дооформлення необхідних документів та технічна інвентаризація судна. Потому відбудеться офіційне представлення криголаму для медіа та буде оголошено його нову назву.

Криголам `Джеймс Кларк Росс` прибув в Україну

   Нагадуємо, що 19 серпня цього року Україна придбала легендарний британський криголам "Джеймс Кларк Росс", а 30 серпня в порту міста Фредеріксгавн (Данія) відбулася офіційна передача судна, й над ним було піднято синьо-жовтий стяг.

   Власний океанографічний криголам відкриває цілу низку нових можливостей для української науки та науковців. Насамперед він дозволить:
• після тривалої перерви повернутись до досліджень Світового океану;
• розв’язати логістичні проблеми на антарктичній станції "Академік Вернадський" та розширити можливості сезонних експедицій;
• створювати науково-дослідні та логістичні консорціуми з іншими країнами;
• проводити дослідження не тільки в Антарктиді, а й в Арктиці, та, за потреби, в інших регіонах океану.



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):