Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Міська влада Києва підготувала пропозиції стосовно утилізації відходів заводу "Радикал"

Вівторок, 05.10.2021 19:55   Джерело: Офіційний портал Києва. Скорочено

   Міська влада Києва напрацювала пропозиції для вирішення проблеми утилізації небезпечних відходів на заводі "Радикал" у рамках відповідної державної програми. Одним із найбільш вірогідних варіантів захоронення небезпечних відходів розглядається 10-кілометрова зона безумовного відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Про це йшлося сьогодні під час прес-брифінгу представників Київської міської державної адміністрації.

   Як повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, державне підприємство "Радикал" розпочало роботу понад 60 років тому.

   "У 1994 році підприємство було приватизоване. У липні 1996 року його зупинили. Зупинка виробництва відбулась із грубим порушенням вимог природоохоронного законодавства: регламентні роботи проведені не були і залишки хімічних речовин не вивезли. На сьогодні обсяг ртутьвмісних відходів, які мають бути вилучені та вивезені з території ВАТ "Радикал", становить близько 200 тис. тонн. Пари ртуті дуже отруйні і здатні завдати серйозної шкоди здоров’ю людей", – сказав Роман Ткачук.

   "Міська влада звернулася до Уряду задля спільного вирішення утилізації ртуті, і ми отримали відповідь, яка дозволяє нам рухатися далі. На нинішньому етапі є доручення Прем’єр-міністра України щодо створення державної програми переробки небезпечних відходів у зоні відчуження та безумовного відселення людей. Йдеться не просто про вивезення та складування, а про забезпечення належної переробки всіх залишків відходів 4-го класу, тобто цивілізований підхід без шкоди для Чорнобильської зони відчуження. Місто має технічне рішення, що вже напрацьовано та базується на міжнародному фактичному досвіді, і ми готові до активної роботи", – наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):