Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Київська бібліотека побоялась виставити карикатуру на Зеленського

П'ятниця, 23.07.2021 14:21   Джерела: сайт BBC News Україна та facebook-сторінка

   Київська публічна бібліотека імені Лесі Українки прибрала з виставки робіт відомого українського карикатуриста Олега Смаля зображення президента Володимира Зеленського. Хоча ще 19 липня, коли відкривали виставку художника, сама ж бібліотека похвалилась, що у представленій колекції є карикатури на всіх президентів України.

   Олег Смаль, відомий своїми політичними карикатурами для видань "Дзеркало Тижня" та KyivPost, звинуватив бібліотеку у тому, що його роботу прибрали з виставки без попередження. Він закликав більше не відвідувати виставку.

   А директорка бібліотеки Ольга Романюк у коментарі ВВС News Україна пояснила, що заклад відвідують багато прихильників чинного президента, їх не хотіли ображати. У бібліотеці наполягають - жодної політичної цензури у цій історії немає.

Київська бібліотека побоялась виставити карикатуру на Зеленського

   "Перший випадок в біографії. Я не хочу, щоб на мою виставку в бібліотеці ім. Лесі Українки приходили люди. Причина на фото. На порожньому місці була карикатура на президента Зеленського. Дрібниця, але я з такою виставкою виглядаю "хоробрим" карикатуристом, котрий насміхається безжально над колишніми президентами і боїться нинішнього. Роботу зняли організатори виставки -"кабы чего не вышло...", - написав пан Смаль і опублікував фото з порожнім місцем, де була карикатура на чинного президента.

Київська бібліотека побоялась виставити карикатуру на Зеленського

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Політика" та "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):