Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Вправи на розкутість

Вівторок, 20.07.2021 22:27   Джерело: сайт Вечірній Київ

   У Щербенко-Арт Центрі проходить персональна виставка відомого сучасного художника Олександра Ройтбурда. В експозиції представлені дві нові серії робіт митця: живописні зображення шедеврів світової скульптури і жіночі напівфігури. Як зазначає сам художник, він "переказує" відомі скульптури, вступаючи у діалог із класикою та класицистичною естетикою. Цей переказ — розкутий, "більш експресивний, ніж зазвичай".

   Але цього разу бути таким розкутим йому дозволяють саме зображувані скульптури, чия умовна впізнаваність надає привід до грайливої інтерпретації. Так, антична підручникова класика ("Амур і Психея", "Венера Калліпіга", "Дискобол"), шедеври майстрів Відродження ("Брут" італійця Мікеланджело і "Воскресіння" французького маньєриста Ж. Пілона), і зразки класицизму ("Венера" І. Віталі) набувають м’якості, грайливості, випадковості рис, наче вони відбиті в бракованому дзеркалі.

   "Легка, але виважена гра зі спадком, флірт і шана, вічна історія і ковідна сучасність: Ройтбурд продовжує свої невимушені вправи",— зазначають мистецтвознавці та організатори виставки у Щербенко-Арт Центрі. Експозиція триватиме до 24 липня. Вхід вільний. Адреса: вул. Михайлівська, 22В, Київ, Україна. Рецепція: +38(096)801-2041.

   Довідка: Олександр Ройтбурд народився в 1961 році в Одесі. У 1983 році закінчив Одеський педагогічний інститут (художньо-графічний факультет). Член НСХУ з 1989 р. Директор Одеського художнього музею. Роботи художника зберігаються у МоМА (Нью-Йорк), Державній Третьяковській галереї (Москва), Державному Російському музеї (Санкт-Петербург), PinchukArtCentre (Київ), Художньому музеї (Одеса) та Національному художньому музеї України (Київ). Живе та працює у Києві та Одесі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):