Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

1944 рік: Школа ФЗО на Дарницькому ВРЗ

Понеділок, 12.07.2021 19:11   Джерело: сайт Київаудит

   29 вересня 1943 року, через 736 днів фашистської окупації, була звільнена Дарниця. Величезних руйнувань зазнав за роки війни Дарницький район. Були знищені майже всі довоєнні підприємства району. Дарницький вагоноремонтний завод був зруйнований не повністю - у багатьох цехах німці залишили станки та обладнання, які не встигли вивезти. Поступово завод почав відновлювати роботу окремих об'єктів: підстанції, котельні, компресорної, кисневої станції, вводилися в експлуатацію основні та допоміжні цехи.

   У березні 1944 року почали прибувати перші ешелони з дарничанами, які поверталися з евакуації, проте кваліфікованих працівників катастрофічно не вистачало. З метою їхньої підготовки Наказом №154 Київського обласного управління трудових резервів від 4 липня 1944 року на території Дарницького вагоноремонтного заводу було відкрито Школу фабрично-заводського навчання (ФЗО).

  У перший рік навчання до ФЗО №8 набрали дві групи учнів - на слюсарно-токарну справу та на зварювальників. Всього школа була розрахована на 300 учнів. Старшим комендантом ФЗО №8 з місячним випробувальним терміном призначено тов.Косьолова Івана Івановича. Директора школи зобов'язано комплектувати учбовий заклад за рахунок добровільного прийому молоді.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Історія Києва" та "Школа".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):