Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Козацький борщ у Ліцеї транспорту на ДВРЗ

Вівторок, 08.06.2021 18:31   Джерело: сторінка Київського професійного ліцею транспорту

   Наш український народ має багату та оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі, кухні.

   Одна з фундаментальних страв, без якої годі уявити українську кухню, – борщ. У різні часи борщ готували за різними рецептами, з використанням різного набору продуктів. Борщ міг відрізнятися регіонально, від села до села. Існує понад 70 складених і описаних видів червоного борщу.

   Учні Київського професійного ліцею транспорту, першого курсу, за професією "Кухар", 7 червня 2021 року долучилися до вивчення традицій приготування борщу, а саме козацького. Вони із зацікавленістю та відповідальністю поставилися до виконання завдань: вдягли українські національні костюми, розпалювали вогнище, виконували технологічний процес приготування борщу. Тим самим занурились в атмосферу козацького життя, пройнялися духом козацтва та відчули гордість за те, що вони є українцями. В кінці дійства відбулося частування всіх присутніх. Майбутні кухарі поділилися секретами приготування смачного козацького борщу.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Школа".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):