До змісту
Козацький борщ у Ліцеї транспорту на ДВРЗ
Наш український народ має багату та оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі, кухні.
Одна з фундаментальних страв, без якої годі уявити українську кухню, – борщ. У різні часи борщ готували за різними рецептами, з використанням різного набору продуктів. Борщ міг відрізнятися регіонально, від села до села. Існує понад 70 складених і описаних видів червоного борщу.
Учні Київського професійного ліцею транспорту, першого курсу, за професією "Кухар", 7 червня 2021 року долучилися до вивчення традицій приготування борщу, а саме козацького. Вони із зацікавленістю та відповідальністю поставилися до виконання завдань: вдягли українські національні костюми, розпалювали вогнище, виконували технологічний процес приготування борщу. Тим самим занурились в атмосферу козацького життя, пройнялися духом козацтва та відчули гордість за те, що вони є українцями. В кінці дійства відбулося частування всіх присутніх. Майбутні кухарі поділилися секретами приготування смачного козацького борщу.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Школа".