Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Сьогодні 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Понеділок, 26.04.2021 11:13   Джерело: сайт Слово і діло

   Вночі 26 квітня 1986 року серія вибухів зруйнувала четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Повністю ліквідувати пожежу вдалося лише 10 травня. Радіоактивна хмара накрила три країни: Україну, Білорусь та Росію. Евакуація почалася тільки на другий день, оскільки радянська влада приховувала катастрофу. Люди брали з собою найнеобхідніше, в основному, тільки документи, їм пообіцяли, що вони повернуться додому протягом двох або трьох днів.

Сьогодні 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

   Однак більше ніхто з них сюди не повернувся. Загалом було евакуйовано 115 тисяч людей з Прип'яті та навколишніх поселень. Ця подія, яку згодом назвали трагедією ХХ століття, стала найбільшою техногенною катастрофою.



   Читачка сайту "Ліски" Антоніна Просєкова: У "Літературній Україні" №4 за 27 лютого та № 5 за 13 березня 2021 року подається розлоге інтерв'ю з Юрієм Щербаком. Зокрема Світлана Короненко запитує Юрія Миколайовича: - Ви, очевидно, найнесподіваніший і найнепрогнозованіший письменник. Успішно працюючи в прозі та драматургії, Ви раптом кидаєте все і беретеся за чорнобильску тему. Багато тоді понаписували про Чорнобиль усяких творів. Це стало своєрідною кон'юнктурою, а Ваш "Чорнобиль", очевидно - єдина українська книга, що й донині має читача в різних країнах світу... Відповідь на зауваження Світлани Короненко міститься у двох знімках під назвою: "Щодо повісті "Чорнобиль".



   На фото також: невеликий уривок з книжки під назвою "АВАРІЯ" (стор. 17-19); біографія Юрія Щербака з довідника НСПУ за 2011 рік (стор. 535).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):