Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Стало відомо, куди дівають зібрані в Києві старі шини

П'ятниця, 16.04.2021 19:09   За матеріалами сайту Вечірній Київ

   Вже декілька тижнів з прибудинкових територій, зелених зон, дитячих майданчиків та інших територій в усіх районах Києва забирають старі автомобільні шини. Основна мета такого прибирання – більш сучасно облаштувати газони та клумби, встановити огорожі та антипаркувальні стовпчики. Свого часу мешканці вкопували чи просто клали шини на землю або як імпровізовані "клумби", або для захисту рослин від паркування автомобілів. Куди ж вивозять ці автопокришки, та що робитимуть з ними далі?

   Виявляється, кожний район столиці самостійно визначається з подальшими діями стосовно складованих шин. Наприклад, Солом'янський район всі зібрані з території старі автопокришки здає на переробку (важливо, що саме переробку, а не утилізацію) до ТОВ "Укрбіоекологія". Для прикладу, наведено можливе використання гумової крихти від переробки шин: виробництво тротуарної плитки з гумової крихти; при покритті доріг з доповненням крихт; у виробництві травмобезпечного покриття для спортивних, дитячих майданчиків або спортзалів; у ландшафтному дизайні; виробництві гумових плит, панелей, покрівельних матеріалів тощо.

   У фотогалереї - збір шин на вулиці Макаренка (місцевість ДВРЗ, Дніпровський район).

   Дарницька РДА повідомила, що з місця тимчасового зберігання вивезли старі автомобільні покришки на утилізацію. Це більше 2-х тисяч гумових коліс, які були зібрані комунальними службами у дворах. В районі також нагадали, що автомобільні шини, зібрані на прибудинкових територіях, тимчасово зберігаються на спеціальній локації, яка охороняється, - для запобігання актів вандалізму. Після зібрання достатньої кількості автопокришок вони теж відправляться на утилізацію.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ" та "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):