Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Кримінальні хроніки ДВРЗ: крадіжка грошей з картки

П'ятниця, 09.04.2021 19:53   Джерело: Реєстр судових рішень. Скорочено

   11 січня 2020 року о 02 год ОСОБА_1, перебуваючи в парку за адресою: м. Київ, вул. Марганецька 22, розпивав спиртні напої разом з ОСОБА_2. Там він побачив у потерпілого мобільний телефон, і у нього виник злочинний умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів з метою протиправного збагачення.

   Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна, ОСОБА_1 взяв із зовнішньої кишені куртки, яка належить ОСОБА_2 , банківську картку Приватбанк «НОМЕР_1» та мобільний телефон марки «Samsung Galaxy G6» вартістю 5 199 грн. Впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, ОСОБА_1 поклав вказані речі в кишеню своєї куртки та направився до банкомату. За допомогою мобільного додатку «Приват 24» одноразово здійснив транзакцію, а саме: 11 січня 2020 року о 04 год 09 хв у сумі 1 000 грн та 11 січня 2020 року о 04 год 15 хв у сумі 600 грн, біля магазину «Вишенька» із банкомату «Приватбанк», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Алма-Атинська, 103/1.

   Крім того, 11 січня 2020 року, приблизно о 04 год 34 хв, за тією ж адресою за допомогою мобільного додатку «Приват 24» здійснив зняття грошових коштів у сумі 2 000 грн, о 07 год 55 хв у сумі 2 000 грн, о 07 год 56 хв в сумі 2000 грн, а о 07 год 58 год у сумі 800 грн. В подальшому викраденим майном та грошима розпорядився на власний розсуд. Своїми протиправними діями ОСОБА_1 завдав ОСОБА_2 матеріальної шкоди на суму 13 599 грн.


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

   Будучи допитаним в судовому засіданні, обвинувачений ОСОБА_1 свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, визнав повністю, дав показання, підтвердив обставини скоєння кримінального правопорушення. Пояснив, що 11 січня 2020 року о 02 год він вживав алкогольні напої разом з ОСОБА_2 у парку. Потім помітив у нього мобільний телефон марки «Samsung» та картку банківську. Коли потерпілий заснув він забрав у нього мобільний телефон та банківську карту з якої зняв гроші в сумі 2400 грн. Телефон потім продав невідомій особі. У вчиненому щиро каявся та просив суворо не карати. Цивільний позов визнає у повному обсязі.

   Також в судовому засіданні надав показання потерпілий ОСОБА_2, який пояснив, що 11 січня 2020 року о 02 год він вживав алкогольні напої разом з ОСОБА_1 у парку за адресою м. Київ, вул.Марганецька, 22. Під час вживання алкоголю заснув, а коли прокинувся, то виявив відсутність телефону, а потім і грошей з картки. Кримінальним правопорушенням йому завдана матеріальна шкода в розмірі 13 800 грн та моральна шкода в розмірі 50 000 грн, які просить стягнути на його користь з обвинуваченого. Оскільки він пропустив декілька робочих днів, на телефоні була особиста інформація та фото, які не можна відновити.

   Суд враховує, що обвинувачений на обліку у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, має постійне місце проживання, офіційно не працевлаштований, раніше неодноразово судимий, стан здоров"я - ВІЧ-інфекція, клінічна стадія ІV, туберкульоз легень, вірусний гепатит-С, ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, те що вказаний злочин відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості, думку державного обвинувача, особи винуватого, потерпілого та вважає за необхідне призначити покарання у межах санкції, передбаченої ч. 2 ст. 185 КК України, у виді позбавлення волі.

   Моральна шкода полягає у тому, що у зв`язку з вчиненням кримінального правопорушення потерпілий отримав моральну шкоду, яка відобразилась у пропуску робочих днів та втраті особистої інформації з телефону. Порушення прав потерпілого і зміна режиму життя має між собою причинний зв`язок. Проте, розмір моральної шкоди, вказаний потерпілим - 50 000 грн 00 к., не є адекватним завданій моральній шкоді і не може бути засобом отримання доходу. Оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов до висновку про те, що грошова компенсація в розмірі 5 000 грн 00 к. відповідатиме засадам розумності і справедливості.

   Суд ухвалив :
   ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України та призначити покарання у виді 1 (одного) року 6 місяців позбавлення волі. Строк відбування покарання ОСОБА_1 відраховувати з моменту його фактичного затримання, а саме з 11 лютого 2020 року. До набрання вироком законної сили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ОСОБА_1 залишити без зміни. Речовий доказ у кримінальному провадженні, а саме: диск CD-R з копіями фото та відео записів з банкомату залишити при матеріалах кримінального провадження. Цивільний позов потерпілого ОСОБА_2 до обвинуваченого ОСОБА_1 задовольнити частково. Стягнути з ОСОБА_1 на користь потерпілого ОСОБА_2 матеріальну шкоду в розмірі 13 599 грн 00 к. та моральну шкоду в розмірі 5 000 грн 00 к.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Кримінальні хроніки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):