Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

ЄСПЛ присудив компенсацію за спалене ромське поселення біля Березняків у Києві

Середа, 07.04.2021 22:08   Джерело: сайт Суспільне Новини

   Європейський суд з прав людини присудив Україні штраф у 2,7 тисячі євро через спалення наметового поселення ромів у Києві у 2012 році. Вирок було винесено у справі за позовом ромки Ріти Пастрами, яка мешкала у наметовому поселенні ромів у Києві неподалік залізничної платформи "Лівий Берег" по вулиці Березняківській у 2012 році.

   За свідченнями жінки, їхнє поселення було спалене працівниками міліції у цивільному одязі напередодні чемпіонату з футболу "Євро - 2012". У 2014 році вона звернулася до ЄСПЛ, вказуючи на порушення ряду статей Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.


Ромські діти біля озера Нижній Тельбин поряд з житловим масивом Березняки
Ромські діти біля озера Нижній Тельбин поряд з житловим масивом Березняки

   Спалення житла ромки Ріти Пастрами 1 квітня 2021 року було оцінене Європейським судом з прав людини як порушення права на приватне життя (стаття 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод). Суд призначив компенсацію державою Україна нематеріальної шкоди в розмірі 2700 євро.

   Як повідомила адвокатка Центру стратегічних судових справ Української Гельсінської спілки Олена Сапожнікова, позивачка не зможе отримати компенсацію, оскільки померла влітку 2018 року. Компенсація буде солідарно розділена між трьома її малолітніми дітьми, що перебувають під опікою.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):