Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Євросоюз перевів годинники

Неділя, 28.03.2021 11:25   Джерело: сайт Українська правда

   Всі 27 держав-членів ЄС в ніч на 28 березня перевели годинники на так званий "літній час", попри наявність згоди про те, що від переведення треба відмовлятися.

   Принципове рішення про те, що Євросоюз відмовиться від переведення стрілок на "літній" та "зимовий" час, було ухвалене ще у 2018 році. Тоді звучало очікування, що 2019 рік стане останнім, коли держави ЄС будуть змінювати часовий пояс двічі на рік. Для цього усі столиці мали обрати, на якому часі вони залишаються – кожна держава мала обрати між "постійним літнім" та "постійним зимовим" часом.

Євросоюз перевів годинники

   Втім, дебати про це, а також ухвалення відповідних рішень затягнулися. Зараз у ЄС розраховують, що останні переведення часу відбудуться у 2022 році.

   Наразі час 8-ми держав ЄС синхронізований з українським. У ніч на неділю вони перевели годинники на часовий пояс "Грінвіч+3", тобто той самий, який політики у Києві іноді називають "московським часом". Це Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція та Кіпр. Очікується, що після скасування переведення більшість з них залишиться на літньому поясі на постійних засадах.

  



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):