Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Вітрильний сезон в Одесі відкрила 105-річна яхта

Вівторок, 16.03.2021 19:50   Джерело: сайт #ШОТАМ. Скорочено

   У неділю, 14 березня, в акваторію Одеського порту зайшла вітрильна супер’яхта Joseph Conrad, збудована в 1916 році. Судно завели у Нову гавань і ошвартували біля причалу №17 морського вокзалу лоцман Ігор Бойко і лоцман-стажер Олександр Кузнєцов. На борту яхти перебувають 5 членів екіпажу.

Вітрильний сезон в Одесі відкрила 105-річна яхта

   За наявною інформацією, супер’яхта зайшла в Україну для вирішення питання чергової реновації. Ймовірно, з Одеси яхта вирушить до Миколаєва, де базуються фірми, які займаються реновацією суден маломірного флоту.

Вітрильний сезон в Одесі відкрила 105-річна яхта

   В українські води вітрильник прибув з Хорватії. Перед цим були порти Греції та Португалії, а до них – Куба, яка стала кінцевою точкою чергової кругосвітньої подорожі SY Joseph Conrad.


   Довідка: Джозеф Конрад (при народженні Юзеф Теодор Конрад Коженьовський, 1857-1924) – англійський письменник польського походження, уродженець України. Вважається одним із найвидатніших англійських прозаїків. Його твори мали великий вплив на творчість багатьох класиків літератури, серед яких Ернест Хемінгуей, Грем Грін, Вільям Берроуз та інш. Д.Конрад – автор романів та оповідань на морську тематику. Під час їх написання автор послуговувався власним досвідом плавання у британському торговельному флоті.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):