Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Київські волонтери підстригли тиси у ботсаду

Четвер, 04.03.2021 18:59   Джерело: сайт Вечірній Київ. Фото Романа Любеки

   Прийшла весна, і у великий київський ботсад повернулися волонтери. 2 березня 25 активістів на оглядовому майданчику біля саду бузків підстригали кущі ягідного тису. Під контролем спеціалістів національного батсаду імені Гришка волонтери вирівнювали, підстригали та формували кущі на галявині, яка називається Кримська перспектива.

   "Якщо дивитись згори на Дніпро крізь дерева, над кущами тису, то лівобережжя нагадувало море. Колись. Доки не збудували Осокорки і Позняки", — пояснює назву локації волонтер і засновник Центру альтернативного озеленення Києва Роман Любека.

   Працівники ботсаду наголошували, що формовані тиси потрібно було підстригти до початку розпускання. І поживцювати у найкращі терміни. До слова, волонтери могли взяти собі гілочки сортових тисів для живцювання. А щоб волонтерам було легше зрозуміти, до якої відмітки "стригти" кущики, співробітники натягнули "білі лінії" з мотузок.



   "Додаткові бонуси у вигляді живців (а зараз саме найкращий час для живцювання здерев’янілими пагонами) можна буде взяти з собою. Розмножите, якщо матимете таке бажання, час та натхнення", — запрошувала волонтерів старша наукова співробітниця відділу дендрології Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка, кандидатка біологічних наук Ольга Похильченко.

   До слова, волонтери ботсаду — це відкрита спільнота, у яку запрошують усіх киян, які хочуть знати ботаніку зсередини і допомагати доглядати за унікальними колекціями та територією, яка займає майже 130 гектарів. Тож нагода допомогти трапиться ще не раз — стежте за анонсами у групі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Флора ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):