Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У київському ботсаду зацвіла 200-річна пальма

Неділя, 31.01.2021 19:27   Джерело: сторінка Dobre Club

   Вже 40 років поспіль у Ботанічному саду імені академіка О.В. Фоміна в Києві відбувається ботанічне диво - цвітіння пальми Лівістона. Пальму названо на честь Патріка Мюррея, лорда Лівінгстонського. У віці приблизно 30-40 років пальма перетнула пів-України на підводі. За вказівкою першого директора Ботанічного саду Траутфеттера її перевезли з ботанічного саду Кременецького ліцею до Києва у новостворений ботанічний сад при університеті Святого Володимира.

У київському ботсаду зацвіла 200-річна пальма

   У природі ці пальми рідко досягають більшої від 25 метрів висоти. Часто ламаються під власною вагою, тому живуть недовго. Пальма в Ботанічному саду має вік понад 200 років і проживає у 30-метровому кліматроні, який був створений саме для її комфортного розташування.

   У період першої і другої Світових воєн ботанічний сад дуже постраждав. Особливою небезпекою було руйнування скляних стін оранжерей. Для тропічних рослин наші зимові морози - певна смерть. Але завдяки зусиллям працівників ботсаду під керівництвом тодішнього директора О.В. Фоміна переважна більшість рослин вижили... замотані в куфайки та ковдри рятівників.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Флора ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):