Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Щотижнева інформація про забруднення атмосферного повітря у столиці

Субота, 30.01.2021 12:01   Джерело: сайт Центральної геофізичної обсерваторії ім. Срезневського

   За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у період з 19 по 25 січня 2021 р. у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій за середньодобовим вмістом:
• завислих речовин (пилу) – у 1,0-1,2 рази на Бессарабській площі, проспекті Перемоги (район метро Святошин), вулиці Каунаській;
• діоксиду сірки – у 3,1-3,7 рази – на Бессарабській площі, Оболонському проспекті, вулицях Інженера Бородіна, Каунаській, площі та проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка, бульварі Лесі Українки; у 2,4-2,8 рази – на інших постах спостережень, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не спостерігалось;
• оксиду вуглецю – у 1,3-1,4 рази у окремі дні на проспекті Перемоги та вулиці Інженера Бородіна;
• діоксиду азоту – у 6,0-7,2 рази – на вулиці Каунаській, площах Бессарабській і Перемоги, проспектах Перемоги та Оболонському, вулиці Інженера Бородіна; у 5,2-5,6 рази – на вулиці Семена Скляренка, бульварі Лесі Українки; у 3,5-4,6 раза – на усіх інших постах, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось;
• формальдегіду – у 2,5-2,7 рази – на Бессарабській площі, вулицях Довженка та Каунаській; у 1,3-2,4 рази – на інших постах спостережень.

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

  Всього на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії з 19 по 25 січня 2021 р. було відібрано та проаналізовано 1443 проби повітря.

   На початку минулого тижня, коли температура повітря у Києві знизилась до мінус 17-20°С, спостерігалось деяке підвищення вмісту діоксиду сірки. Наприкінці тижня (21-23 січня), з приходом теплого сектору циклону, який відзначався потеплінням, слабким вітром, туманами та приземними інверсіями, зафіксовано зростання вмісту у повітрі діоксиду азоту та формальдегіду.

   Загалом, порівняно з попереднім тижнем, у повітрі міста зріс рівень забруднення повітря формальдегідом та діоксидом азоту, дещо підвищився – діоксидом сірки і оксидом вуглецю; вміст завислих речовин у повітрі не змінився.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):