Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Щотижнева інформація про забруднення атмосферного повітря у столиці

Четвер, 14.01.2021 19:47   Джерело: сайт Центральної геофізичної обсерваторії ім. Срезневського

   За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, у період з 05 по 11 січня 2021 р. у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДКс.д.) за середньодобовим вмістом:
• завислих речовин (пилу) – у 1,0-1,2 рази на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, Деміївській площі;
• діоксиду сірки – у 3,0-3,4 рази – на вулиці Інженера Бородіна (місцевість ДВРЗ) та площі Перемоги; у 2,6-2,9 рази – на Бессарабській площі, вулиці Каунаській, проспекті Перемоги; у 1,8-2,3 раза – на інших постах спостережень, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не спостерігалось;
• діоксиду азоту – у 12 разів - 6 січня на вулиці Інженера Бородіна (ДВРЗ); у 5,0-7,2 рази – на вулиці Каунаській, площах Перемоги і Бессарабській; у 4,0-4,8 раза – на проспекті Перемоги, бульварах Лесі Українки та Вацлава Гавела, Деміївській площі, вулиці Попудренка; у 3,1-3,9 рази – на усіх інших постах, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось;
• формальдегіду – у 2,1-2,4 рази – на проспекті Перемоги, площах Бессарабській, Перемоги і Деміївській, вулицях Олександра Довженка та Каунаській, бульварах Лесі Українки і Вацлава Гавела; у 1,1-1,9 раза – на інших постах спостережень.

   Всього на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії з 05 по 11 січня 2021 р. було відібрано та проаналізовано 1277 проб повітря.

Стаціонарний пост спостереження ПСЗ №4 на вулиці Інженера Бородіна у місцевості ДВРЗ
На фото - стаціонарний пост спостереження ПСЗ №4 на вулиці Інженера Бородіна у місцевості ДВРЗ

   Загалом, порівняно з попереднім тижнем, рівень забруднення повітря формальдегідом дещо знизився, діоксидом азоту – підвищився, іншими домішками – майже не змінився. За прогнозами Українського гідрометцентру на найближчі дні, метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):