Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Багатотиражка ДВРЗ: номер 465 за червень 1966 року

Середа, 06.01.2021 15:49   

Багатотиражка ДВРЗ: номер 465 (червень 1966 року) Багатотиражка ДВРЗ: номер 465 (червень 1966 року)
   Гортаючи підшивку газети "Дарницький вагоноремонтник", продовжуємо дізнаватись історичні факти з життя як самого заводу, так і колишнього заводського селища, а тепер однієї з найбільш своєрідних київських місцевостей - ДВРЗ.
   Міський піонерський табір "Ялинка" згадується в номері багатотиражки двічі. У замітці "Прапор піднято" йдеться про відкриття в таборі чергового літнього сезону, а з даних рубрики "Від виборів до виборів" можна дізнатись про рік побудови цього дитячого закладу відпочинку - 1965-й.
   На першій сторінці багатотиражки розміщено політичний плакат та фотографію. Тема обох зображень однакова: вибори 12 червня 1966 року до Верховної Ради СРСР. Плакат традиційно закликає голосувати за кандидатів блоку комуністів і безпартійних. На фото - передвиборчий інструктаж агітаторів та секретарів партійних організацій проводить завідуюча агітаційним пунктом тов. Ларіонова М.М.
   Із замітки "Нова продукція вийшла з цеху" дізнаємось про те, що в 1966 році Дарницький вагоноремонтний завод виробляв, крім основної продукції, також і пантографи - для потреб Київського електровагоноремонтного заводу імені Січневого повстання.
   "Щира подяка" - так називається замітка про лист від Дарницького трамвайного депо на адресу робітників Дарницького вагоноремонтного заводу за активну участь у рейді по безкондукторному обслуговуванню населення. Цікаво, що листа підписано так званим "трикутником" (директор, секретар парткому, голова профкому Дарницького депо), і адресовано відповідному "трикутнику" Дарницького вагоноремонтного заводу.
   Ще декілька фактів з рубрики "Від виборів до виборів": за звітний період у селищі побудовані нові 5-поверхові будинки; відкрито нові продовольчий та овочевий магазини (прим. ред. "Ліски" - ймовірно, маються на увазі приміщення на перших поверхах нових будинків); посаджено парк імені Ілліча (прим. ред. "Ліски" - парком корінні мешканці ДВРЗ і досі називають сквер на вулиці Інженера Бородіна).
   Оголошення про набір учнів до МПТУ №9 цікаве наведеною в ньому адресою училища: Дарниця, Дарницький вагоноремонтний завод (сучасна адреса Київського професійного ліцею транспорту: м.Київ, вул.Машиністівська, 1Б).



   Зворот номера 465 заводської газети ДВРЗ менш цікавий. Другу сторінку багатотиражки наповнено лозунгами та статистичними даними стосовно розвитку промисловості, сільського господарства, транспорту, освіти, інших галузей економіки й культури Української РСР.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):