Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Марка Марчука: в Іспанії вшанували геніального українського художника

Четвер, 24.12.2020 19:21   Джерело: сайт Україна молода. Відео власне

   В Іспанії випустили в обіг поштову марку із зображенням геніального українського художника, уродженця Тернопільщини Івана Марчука. Як повідомило на своїй сторінці у "Фейсбуці" посольство України в Іспанії, випуск був присвячений його першій виставці в цій країні, що відкрилася в мадридському Музеї авангардного мистецтва в листопаді цього року й наразі є найбільшою за кількістю робіт зарубіжною експозицією митця.

   Нагадаємо читачам, що Іван Марчук — всесвітньо відомий майстер пензля, який у 2007-му ввійшов до рейтингу "100 геніїв сучасності" за версією однієї з найавторитетніших британських газет The Daily Telegraph.

   Він є автором понад чотирьох із половиною тисяч картин, якими захоплюються на всіх континентах, i все життя працює в унікальному стилі "пльонтанізму" (таке напівжартівливе визначення художник дав сам, бо зображення на його картинах виглядають наче сплетеними з тисяч ниток).

   Народився Іван Марчук у 1936 році в невеличкому селі Москалівка Лановецького району Тернопільської області, куди досить часто навідується впродовж усього свого життя, зараз живе і працює в Києві.

   Прим. ред. "Ліски": на відео - картини Марчука на одній з його київських виставок.

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):