Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У довгому списку премії Андерсена 2022 року – двоє українців

П'ятниця, 18.12.2020 18:34   Джерело: сайт Інтернет Віче

   Серед 62 номінантів довгого списку щодворічної Андерсенівської премії 2022 р. – українська письменниця Галина Малик та український книжковий ілюстратор Кость Лавро.

   Премією імені Андерсена нагороджуються кращі дитячі письменники (Hans Christian Andersen Author Award, існує з 1956 р.) і художники-ілюстратори дитячих книжок (Hans Christian Andersen Award for Illustration, існує з 1966 року).

   Премія заснована Міжнародною радою з дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО. Присуджується один раз на два роки і вручається другого квітня – в день народження Ганса Крістіана Андерсена. Нагорода присуджується тільки живим письменникам і художникам.

   Для "дитячих" авторів ця премія – найпрестижніша міжнародна нагорода, її часто називають «малою» Нобелівською премією. На противагу "великій" Нобелівській премії імена номінантів на Андерсенівську премію не втаємничують.

   Також, окрім премії, щодвароки (в роки, коли премія не присуджується) формується Андерсенівський почесний список (Special Hans Christian Andersen Honor List). У таких списках є один українець – Всеволод Нестайко (1979).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):