Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Бібліотека Заболотного може залишитися без приміщення

Вівторок, 01.12.2020 19:51   Джерело: сайт Читомо

   З 1 січня 2021 року архів Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені Заболотного може залишитися без приміщення. Фонд Держмайна відмовляється продовжувати бібліотеці договір оренди, а на її місці планують побудувати багатоповерхівку.

   Міністерство розвитку громад та територій, якому підпорядковується бібліотека, мало вирішити проблему з орендою, проте поки жодних новин не відомо. Бібліотеку хотіли виселити ще минулого руку, але договір вдалося продовжити до кінця 2020 року.

   "У будинку створили сучасні читальні зали, книгосховища, робочі технологічні приміщення. Тут передбачено всі системи: вентиляція і кондиціювання, клімат-контроль у книгосховищах, підйомники для доставляння літератури до відділу обслуговування користувачів, пожежна безпека, охоронні системи, відеонагляд тощо", – розповідає директорка бібліотеки Галина Войцехівська.

Бібліотека Заболотного може залишитися без приміщення

   Архітектурно-будівельна бібліотека імені Заболотного розташована у будинку видавництва "Преса України", туди вона переїхала з Гостиного двору у 2013 році.

   Це – єдина всеукраїнська галузева бібліотека загальнодержавного значення, що акумулює у своїх фондах 420,0 тис. примірників унікальної вітчизняної та світової літератури XVI–XXІ століть з питань будівництва, архітектури та суміжних галузей. Виконує функції всеукраїнського науково-дослідного, методичного та організаційного центру для мережі бібліотек підприємств будівельної галузі та житлово-комунальної сфери, а також галузевого депозитарію літератури з питань будівництва й архітектури.

   У сховищах бібліотеки імені Заболотного містяться перша книга з архітектури, проєктна документація та карти Києва, стародруки, книжки XVII століття, в яких є описи втрачених об’єктів тощо.



   Прим. ред. "Ліски": у 2015 році ми повідомляли про відновлення роботи бібліотеки після вимушеної перерви внаслідок виселення з Гостиного двору на Подолі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):