Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У Києві й досі триває метеорологічне літо

Субота, 10.10.2020 22:25   

   Незважаючи на те, що жовтень за календарем - осінній місяць, метеорологічна осінь у Києві ще не розпочалась, адже середньодобова температура повітря поки що залишається вищою, ніж 15 °C.

   Відомо, що за початок і кінець сезонів умовно прийнята дата стійкого переходу середньої добової температури повітря через певні межі.

   Наприклад, початок зими визначається датою переходу середньої добової температури повітря через 0°С у бік зниження, закінчення зими - датою переходу середньої добової температури через 0°С у бік підвищення.

   Весна - період року з моменту переходу середньої добової температури повітря через 0 до плюсових значень і до дати переходу середньодобової температури через 15°С.

   Літній період розпочинається з переходом середньодобової температури повітря через 15°C у бік підвищення і закінчується з переходом цієї ж відмітки у бік зниження.

У Києві й досі триває метеорологічне літо

   На зробленій учора світлині - Русанівський канал, плавучі фонтани на якому мали припинити роботу ще 30 вересня, але через теплу погоду працюють і досі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):