Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У МЗС прокоментували доповідь Генсека ООН щодо репресій РФ в тимчасово окупованому Криму

П'ятниця, 09.10.2020 19:15   Джерело: сайт UNN

   Міністерство закордонних справ України взяло до уваги третю доповідь Генерального секретаря ООН “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна”, яка була підготовлена на виконання однойменної резолюції Генеральної Асамблеї ООН 74/168 і оприлюднена 8 жовтня. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України у зв’язку із оприлюдненням третьої доповіді Генерального секретаря ООН щодо ситуації в Криму.

   “Ключовим елементом доповіді є заклик Генерального секретаря ООН до Російської Федерації як держави-окупанта припинити грубі порушення прав людини та дотримуватися усіх своїх зобов’язань у відповідності до міжнародного гуманітарного права та прав людини”, — повідомили у МЗС.

   Як пояснили в українському зовнішньополітичному відомстві, насамперед, мова йде про припинення тортур, незаконних арештів, свавільних затримань, насильницьких зникнень, забезпечення свободи висловлювання, мирних зібрань, скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу тощо.

   “На фоні нападів проти Православної Церкви України в Криму важливим також є заклик Генерального секретаря ООН забезпечити свободу віросповідання та релігії без жодної дискримінації чи запровадження штучних регуляторних бар’єрів”, — написали у пресцентрі.

У МЗС прокоментували доповідь Генсека ООН щодо репресій РФ в тимчасово окупованому Криму

   “Російська Федерація продовжує грубо порушувати міжнародне право, використовуючи під приводом „боротьби з екстремізмом та тероризмом“ воєнні суди на території РФ для незаконного засудження громадян України. Фіксуються випадки переміщення незаконно затриманих громадян України з тимчасово окупованого півострова на територію Росії без належного інформування рідних про їхнє місцеперебування та порушення права на консульський доступ як наслідок примусової зміни громадянства”, — додали у МЗС.

   “У контексті політики, яка цілеспрямовано здійснюється російською окупаційною владою для зміни демографічного складу Кримського півострова, доповідь документує знищення приватних будівель кримських татар як приклад примусового виселення. Окрема увага привертається до зростання кількості внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованого Криму”, — повідомили у міністерстві.

   Там констатували, що всупереч вимогам резолюції ГА ООН 74/168 та численним закликам міжнародного співтовариства, Російська Федерація вкотре проігнорувала мандат ГА ООН та не надала доступ для Моніторингової Місії ООН з прав людини до тимчасово окупованого Кримського півострова.

   “Закликаємо міжнародне співтовариство відреагувати на триваючі порушення державою-окупантом норм міжнародного права на окупованих територіях України, зокрема шляхом посилення політико-дипломатичного і санкційного тиску”, — резюмували у МЗС.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):