Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Виставка Кричати! Кликати! Горіти! Українська кінореклама 1920-30-х

Вівторок, 21.07.2020 20:23   Джерело: сторінка Довженко-центру.

   30 липня 2020 року в Музеї кіно Довженко-Центру відкриється довгоочікувана виставка українського кіноплакату 1920-30-х років "Кричати! Кликати! Горіти!" - спільний проект Довженко-Центру та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського.

   Глядачі вперше побачать близько 100 рідкісних кіноплакатів з фондів Відділу образотворчих мистецтв Інституту книгознавства НБУВ, створених українськими художниками до вітчизняних та зарубіжних кінокартин, що виходили у тогочасний прокат.


Виставка Кричати! Кликати! Горіти! Українська кінореклама 1920-30-х

   Цілісне уявлення про кінорекламу як індустрію дадуть документи з Кіноархіву Довженко-Центру: буклети, лібрето, листівки, рекламні аркуші в газетах та журналах 1920-30-х років, а також оригінальні фрагменти художніх фільмів. Попри значні тиражі, що часом сягали 10 000 примірників, більшість плакатів збереглася у невеликій кількості, а деякі з них є чи не єдиним свідченням існування стрічок, що вважаються втраченими.

   На відміну від живопису, що існував в інтер'єрі, плакат виходив на вулиці міст і сіл, де боровся за увагу глядача з іншими візуальними подразниками. У часи активної радянської пропаганди 1920-30-х плакат мусив не лише задовольняти естетичні вимоги, а й — "кричати, кликати, горіти" — привертати увагу, доносити потрібні повідомлення.

   Кіноплакати, які свого часу були активними учасниками зародження і творення чорно-білих німих чи перших звукових кінокартин, сприймаються сьогодні не лише як графічні кінодокументи, а й як цілком самостійне культурно-мистецьке явище.


Виставка Кричати! Кликати! Горіти! Українська кінореклама 1920-30-х

   Графік роботи виставки: 30 липня – 27 вересня 2020. Години роботи: 12:00 – 19:00, вихідні дні: понеділок, вівторок. Квитки в касі Довженко-Центру. Адреса Музею кіно Довженко-Центру: м.Київ, вул. Васильківська, 1 (станція метро Голосіївська).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):