Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

В Туреччині вийде друком "Кайдашева сім’я"

П'ятниця, 10.07.2020 17:11   Джерело: сайт Український дощ

   Повість українського письменника Івана Нечуя-Левицького "Кайдашева сім’я" буде видано в Туреччині. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на завідувачку кафедри тюркології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ірину Покровську, яка займалася перекладом.

   "Нарешті закінчена робота над перекладом та оформленням перекладу "Кайдашева сімя" Івана Нечуя-Левицького турецькою мовою. Книга підписана до друку і незабаром побачить світ у Туреччині", - йдеться у дописі.


Пряма лінія з представником Київводоканалу.

   "Кайдашева сім'я" — реалістична соціально-побутова повість українського письменника Івана Семеновича Нечуя-Левицького, написана 1878 року. У творі на матеріалі повсякденного життя селянства розкриваються деякі риси українського народу - індивідуалізм, прагнення жити окремим, самостійним життям. Твір неодноразово перевидавався і перекладався іншими мовами.



   У фотогалереї сайту "Ліски" - сцена з вистави "Кайдашева сім'я" у виконанні акторів Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. В ролі Кайдашихи - Наталія Сумська.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):