Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У Києві відкриють виставку гравюр Сальвадора Далі

Понеділок, 08.06.2020 19:35   Джерело: сайт Хмарочос

   10 червня 2020 року в Києві, у галереї аукціонного дому "Золотое Сечение", що на вулиці Леоніда Первомайського, 4 стартує виставка гравюр культового іспанського митця-сюрреаліста Сальвадора Далі "Пустотливі сни Пантаґрюеля" (Les songes drolatique de Pantagruel). Гравюри створено за мотивами роману французького письменника Франсуа Рабле "Ґарґантюа і Пантаґрюель".

   Зазначається, що організатори вперше представлять в Україні повну, не розрізнену, колекцію гравюр 1973 року найлімітованішого тиражу з 50 примірників, підписаних і пронумерованих власноруч Далі. До того, як гравюри були оформлені у рами, вони зберігалися в спеціальній папці у вигляді середньовічної книги, що також буде представлена в експозиції.

У Києві відкриють виставку гравюр Сальвадора Далі

   "Український глядач скучив за культурними подіями, які було тимчасово призупинені через карантин. Ми раді відкрити “сезон” дійсно особливим проектом одного зі світових геніїв Сальвадора Далі. Серія була неодноразово виставлена у культових світових галереях, а також успішно продавалася на торгах аукціонних домів Sotheby’s та Christie’s", — розповів співвласник аукціонного дому "Золотое Сечение" Михайло Василенко.

   Графічна серія "Ґарґантюа і Пантаґрюель" Далі містить елементи його робіт, написані раніше та доповнює серію гравюр про людські пороки.

У Києві відкриють виставку гравюр Сальвадора Далі

   В умовах пандемії вхід на виставку буде частково обмежено — у залі зможуть одночасно перебувати не більше 12 осіб. Обов’язкова умова для відвідання — наявність маски.

   Виставка триватиме до 26 червня включно. Вхід вільний.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Анонси" та "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):