Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Американські бомбардувальники в українському небі

Понеділок, 01.06.2020 17:58   Джерело: сторінка Командування Повітряних Сил ЗСУ

   Зранку 29 травня 2020 року пара стратегічних бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer перетнула повітряний простір України. Винищувачі українських Повітряних Сил – пара Су-27 і пара МіГ-29 - пришикувались до американських літаків та здійснили їх супровід по заданому маршруту. Бомбардувальники ВПС США вилетіли з американської авіабази Елсворд, перелетіли через Атлантику, територію кількох європейських країн, у тому числі Республіки Польща.

Американські бомбардувальники в українському небі

   Українські льотчики підхопили естафету від польських пілотів, а сам захід із повітряного патрулювання мав плановий характер для досягнення взаємосумісництва країн НАТО та ключових партнерів Альянсу.

   Довідка. Стратегічний курс української держави на повноправне членство в НАТО зафіксовано в Конституції нашої держави - у преамбулі, а також статтях 85, 102 та 116 Основного Закону. Зараз Україна входить до списку партнерів НАТО. До країн-партнерів належать більшість пострадянських республік - за винятком Таджикистану, Туркменістану й Росії, а також трьох прибалтійських, які вже є членами НАТО.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):