Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Проект першої в Києві станції обслужування авто

Середа, 27.05.2020 11:53    За матеріалами Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного

   У листопадовому номері за 1937 рік журналу "Соціалістичний Київ" вміщено статтю архітектора І.Загорулька "Станція обслужування авто". "В одному тільки Києві - столиці України - є щось 5000 автомашин", - констатує автор публікації, і продовжує далі: "Їх щорічний приріст становить приблизно 40 проц. загальної кількості. По всій Київській області ми матимемо на 1938 рік приблизно 7000, а на 1939 рік - 10000 машин.

   Поряд з великими організаціями, які мають свої автобази з ремонтними майстернями і профілакторіями, в Києві є багато установ, організацій і приватних осіб, в яких є автомашини, і які при цьому не мають можливості їх належним чином утримувати.

Проект першої в Києві станції обслужування авто
Архіт. Б.Толмачов (Київпроектторг - керівник архіт. І.Загорулько). Проект першої в Києві станції обслужування авто

   Для забезпечення правильного обслужування і експлуатації автотранспорту треба організувати, як у Америці, так звані "сервіс-стейшен" (станції обслужування), де автомобіліст і пасажир завжди знаходять і пальне, і мастило, і необхідну допомогу, де можна довідатись про напрямок, пункти, стан шляхів тощо".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Транспорт" та "Історія Києва".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):