Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У період карантину повітря на ДВРЗ не почистішало

Понеділок, 18.05.2020 11:35   Скорочено. Джерело: сайт Обухівської міської ради

   У квітні 2020 року в повітрі Києва визначалось 20 забруднювальних домішок, з них основні: оксид вуглецю – на 13-ти постах, завислі речовини, діоксид азоту та діоксид сірки – на 11-ти постах. Оцінка стану забруднення атмосферного повітря проводилась шляхом порівняння з відповідними гранично допустимими концентраціями (ГДК) речовин у повітрі населених міст.

   За індексом забруднення атмосфери (ІЗА) рівень забруднення повітря у квітні загалом по місту характеризувався, як високий. По території міста рівень забруднення відрізнявся: на двох постах він характеризувався, як дуже високий, восьми – як високий, на одному – як низький (рис.).

Стан повітря в Києві

   Загалом по місту у квітні середньомісячні концентрації п’яти забруднювальних речовин (другого та третього класу небезпеки) перевищували ГДКс.д.: діоксиду азоту – у 4,0 рази, формальдегіду – у 2,0 рази, діоксиду сірки, фенолу та оксиду азоту – у 1,7 рази (табл. 1, 2). Середньомісячний вміст завислих речовин (пилу) був на рівні 1,0 ГДКс.д.

   У просторовому вимірі найбільш забрудненим повітрям у квітні відзначались проспект Перемоги (поблизу метро Святошин) та Деміївська площа, рівень забруднення на яких за ІЗА характеризувався, як дуже високий. Високим рівнем забруднення характеризувались райони вулиць Семена Скляренка, Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), Оболонського проспекту, Бессарабської площі, вулиць Каунаської, Попудренка, Академіка Стражеска та Інженера Бородіна (район ДВРЗ).

   Порівняно з березнем 2020 року та квітнем 2019 року рівень забруднення повітря в Києві значно підвищився. Відмічено зростання вмісту діоксиду азоту, фенолу, формальдегіду, оксиду азоту, завислих речовин. Підвищенню забруднення повітря сприяли метеорологічні умови квітня, а також збільшення чисельності автомобільного транспорту, який створював додаткові "корки" на дорогах і мостах через Дніпро.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):