Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Завод біля Березняків виробляв раніше апарати ШВЛ

П'ятниця, 03.04.2020 08:51   За матеріалами сайту: Радіо Свобода

   Зі спалахом коронавірусної інфекції в Україні звернули увагу на військовий завод "Буревісник" у Києві, де за радянських часів випускали апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Завод простояв занедбаним багато років. Раніше тут виробляли апарати ШВЛ для військових, які отримували поранення під час радянсько-афганської війни. Завод належить державному оборонному концерну "Укроборонпром". (Фотогалерея Reuters).

   Нещодавно завод привернув увагу влади. Кількість тих, хто заразився коронавірусом в Україні та світі, продовжує зростати. Коронавірус, як правило, вражає легені хворих, призводить до дихальної недостатності – при важкій формі недуги пацієнти не можуть вижити без апаратів ШВЛ.

   У відповідь на потребу більшої кількості апаратів ШВЛ, деякі найбагатші бізнесмени країни завозять в Україну такі пристрої з-за кордону. Але представники оборонного відомства наполягають на тому, щоб апарати виготовляли в Україні з використанням технологій, розроблених на заводі "Буревісник".

   Виконувач обов'язків директора заводу повідомив агентству Reuters, що комп'ютер з технічною інформацією зник, а інженери, які проєктували апарати ШВЛ, звільнились або вийшли на пенсію, деякі померли. Чиновники знайшли людину, яка знала, де зберігаються роздруківки з кресленнями і документацією. Вона працює тепер у місцевому супермаркеті.

   Заступник генерального директора оборонного концерну "Укроборонпром" Мустафа Найєм сказав Reuters, що завод дуже старий і навряд чи зможе відновити виробництво. Разом з тим Найєм заявив: "Ми надамо всім доступ до цієї документації, тому що розуміємо, що зараз криза".



Завод біля Березняків виробляв раніше апарати ШВЛ

   Прим. ред. "Ліски": завод "Буревісник" розташований біля житлового масиву Березняки, з південного боку залізничних колій, поруч із платформою Лівий Берег. Починаючи з 2008 року, підприємство практично припинило виробничу діяльність, оскільки тодішнє Міністерство охорони здоров'я України відмовилось від подальших закупівель продукції заводу.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Березняки", "Економіка" та "Коронавірус".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):