Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Конкурс морської прози ім. Лисянського - 20 квітня 2020

Четвер, 02.04.2020 11:22   Джерело: сайт LINCENTR

   Продовжується ІІ сезон (2019-2020) конкурсу морської прози ім.Лисянського "Мателот". Цьогорічний конкурс проводиться під егідою Херсонської державної морської академії за підтримки компанії Marlow Navigation. І присвячений 185-літтю заснування в Херсоні училища торгового мореплавства (1834).

   Умови конкурсу:
• Мова творів: Українська.
• Обсяг творів: Від 10 тис. знаків до 50 тис. знаків.
• Жанр творів: Оповідання, нарис, новела, художні реалістичні прозові твори невідомих нам жанрів, головне – не просто необроблені записи у вахтовий журнал. Наголос на слові художні. Хоча й репортаж та мандрівні нотатки такими можуть бути.
• Тематика творів: Людина в морі, людина моря в усьому розмаїтті можливих ситуацій.

Конкурс морської прози ім. Лисянського - 20 квітня 2020

   Однак, кожен рік конкурсу має одну особливу тему, яку досить просто якось згадати в тексті, але можна зробити її провідною для свого твору. Цього року це – БУДУТЬ З ХЛОПЦІВ ЛЮДИ - це фраза з листа Т.Г.Шевченка, якою він пояснює необхідність вступу до Херсонського училища торгового мореплавства.

   Повна цитата з листа до брата Варфоломія така: "19 вересня вранці приїхав я в Петербург і прочитав твоє письмо. Пишеш, що тебе не було дома, що ти хлопців возив у Херсон. Добре зробив єси! Та тілько чи притокмив ти їх у те училище торгового мореплаванія? Якщо притокмив, то молися Богу та лягай спати: з хлопців будуть люде... тілько треба спать на одно око…".

   Вимоги до оформлення рукопису: документ Word. Підписаний іменем та прізвищем автора та з його контактним e-mail. Nazva failu – назва твору латиницею. Час подання рукопису: до 23:59 GMT 20 квітня 2020 року. Адреса для подання: matelot@meta.ua.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):