Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

З 1 квітня у міських лісах розпочинається сезон тиші

Понеділок, 30.03.2020 19:53   Джерело: Офіційний портал Києва

   У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

   "Сезон тиші" – це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України "Про тваринний світ"). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах.

З 1 квітня у міських лісах розпочинається сезон тиші

   Зокрема, заборонені наступні заходи: санітарні рубки лісу; стрілянина; вибухові роботи; феєрверки; проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах; використання моторних маломірних суден.

   Управління екології та природних ресурсів КМДА закликає киян не відпочивати у міських лісах в умовах карантину. За порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Наразі триває пожежонебезпечний період. Тепла, суха погода сприяє збільшенню кількості пожеж в екосистемах. Розведення багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):