Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Google присвятив дудл 125-річчю Утьосова

Субота, 21.03.2020 17:51   

   Пошуковий сервіс Google присвятив сьогодні свій тематичний малюнок радянському артисту естради, співаку Леоніду Утьосову (справжнє ім'я Лазар Вайсбейн), який народився у 1895 році в Одесі. Навчався в комерційному училищі, паралельно брав уроки музики. З 1912 року виступав у Кременчуцькому театрі мініатюр; тоді ж узяв собі псевдонім Леонід Утьосов. З 1913 року працював в Одесі - в театрах Великому Рішельєвському, Малому Рішельєвському, Херсонському театрі мініатюр, пересувному театрі мініатюр "Мозаїка".

Google присвятив дудл 125-річчю Утьосова

   У фотогалереї - будинок-музей видатного співака в Одесі, у квартирі будинку №11 по провулку Утьосова (колишня назва провулку - Треугольный), де майбутній артист провів свої дитячі роки. Музей відкрито у 2015 році, в еспозиції можна побачити особисті речі Леоніда Осиповича, архівні документи та фотографії, круглі металеві коробки з кіноплівками, грамплатівки.



   Нижче - пісня "Случайный вальс" (музика М. Г. Фрадкіна, слова Є. А. Долматовського) у виконанні Леоніда Осиповича Утьосова у супроводі джаз-оркестру.

Виступ Леоніда Утьосова, 1942 рік

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):