Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Розпочався суд над убивцями пасажирів рейсу MH17

Вівторок, 10.03.2020 09:30   За матеріалами сайту Українська правда

   Вчора, 9 березня 2020 року, в Нідерландах розпочалось слухання справи про вбивство 298 людей на борту Boeing-777, який виконував рейс MH17 Малайзійських авіаліній. 196 з них були громадянами Нідерландів. До суду передали докази щодо чотирьох звинувачуваних.

   Трьох росіян і одного громадянина України звинувачують у тому, що вони доправили зенітно-ракетний комплекс "Бук" з Росії на Донеччину, а потім – намагалися приховати сліди злочину.
• Сергій Дубинський (позивний "Хмурий") – голова розвідки "ДНР", ветеран ГРУ РФ. Його вважають організатором бойового застосування установки.
• Ігор Гіркін ("Стрілок") – так званий міністр оборони "ДНР", що просив Росію надіслати систему ППО, знав про постачання "Бука" та координував його евакуацію.
• Олег Пулатов ("Гюрза") – підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ. Причетний до перевезення "Бука" й організації охорони району падіння уламків збитого літака. Вважається, що він був біля установки в момент пуску.
• Леонід Харченко ("Кріт") – громадянин України, командир батальйону у "ГРУ ДНР", причетний до охорони "Бука" в місці пуску ракети. Імовірно, координував транспортування "Бука" з Донецька до місця пуску та евакуацію в Росію.


Розпочався суд над убивцями пасажирів рейсу MH17

   Фактично, йдеться про початок першої із серії справ. Є всі підстави чекати, що з часом перелік звинувачуваних розшириться, зачепивши і Кремль, і російське військове керівництво.


Розпочався суд над убивцями пасажирів рейсу MH17

   У Гаазі родичі жертв катастрофи малайзійського "Боїнга" над Донбасом у неділю, 8 березня, встановили навпроти будівлі російського посольства в Нідерландах 298 білих стільців – за кількістю загиблих пасажирів та членів екіпажу.


Розпочався суд над убивцями пасажирів рейсу MH17

   У тому, що російські військові були причетні до збиття авіалайнера, та в тому, що їхня вина буде доведена судом, у Нідерландах не сумнівається практично ніхто.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):