Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Про ситуацію навколо бібліотеки імені Заболотного

Вівторок, 14.01.2020 20:14    За матеріалами сайту ДНАББ

   Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного - єдина всеукраїнська галузева бібліотека загальнодержавного значення, що акумулює в своїх фондах 420 тисяч примірників унікальної вітчизняної та світової літератури XVI-XXІ століть з питань будівництва, архітектури та суміжних галузей. Підпорядкована Міністерству розвитку громад та територій України (Мінрегіон).

   У період 1944-1985 р.р. бібліотека розміщувалась у Митрополичому будинку на території Національного заповідника "Софія Київська", з 1985 р. - у будівлі Гостиного двору на Контрактовій площі, 4.

   У зв"язку з реконструкцією Гостиного двору на початку жовтня 2013 р. бібліотеку повністю переміщено до окремо розташованої реконструйованої адміністративної будівлі за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 50 (див. фото) - на умовах оренди. Балансоутримувач - Державне видавництво "Преса України".

Бібліотека

   Договір оренди продовжувався щорічно на 1 рік. 8 січня 2020 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву надіслало Заяву про припинення дії договору у зв"язку з його закінченням 31.12.2019 р. Відповідно до дати отримання Заяви термін знаходження бібліотеки у цій будівлі спливає 11.01.2020 р.

   Наразі немає іншого приміщення, куди б можна було перемістити бібліотеку. Згідно з чинним законодавством, забороняється переміщати бібліотеки "без надання рівноцінного упорядкованого приміщення для обслуговування користувачів бібліотеки, роботи працівників, зберігання бібліотечних фондів", тому сподіваємося на позитивне вирішення ситуації, а саме - продовження терміну дії договору оренди та в подальшому передачі цієї будівлі на баланс бібліотеки.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):