Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Стан повітря в Києві - листопад 2019 року

Понеділок, 30.12.2019 16:48   

   Для визначення забруднення повітря у місті Києві протягом місяця було відібрано і проаналізовано 6811 проб. Визначалось 20 забруднювальних домішок. Основні: завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту і оксид азоту. Зі специфічних домішок визначались: сірководень, фенол, фтористий водень, хлористий водень, аміак, формальдегід, 8 важких металів.

   Оцінка стану забруднення атмосферного повітря проводилась шляхом порівняння з відповідними гранично допустимими концентраціями (ГДК) речовин у повітрі населених міст. ГДК розподіляються на середньодобові (ГДКс.д.), і з ними порівнюються середні концентрації, та максимально разові (ГДКм.р.), з ними порівнюються разові максимальні концентрації шкідливих речовин.

   У листопаді за індексом забруднення атмосфери (ІЗА) загальний рівень забруднення по місту і на десяти постах характеризувався, як високий. На трьох постах (вул.Попудренка, вул.Інженера Бородіна, Гідропарк) рівень забруднення характеризувався, як підвищений, на одному посту (пр.Науки) – як низький (див. рисунок).


Стан повітря в Києві - листопад 2019 року

   Вміст діоксиду азоту за середньомісячними концентраціями перевищував рівень ГДКс.д. на всіх постах, крім ПСЗ № 5 (пр. Науки). Найбільші середньомісячні концентрації відмічені на вулиці Каунаській – 4,0 ГДКс.д., Бессарабській площі – 3,6 ГДКс.д., проспекті Перемоги і Деміївській площі – 3,3 ГДКс.д., вулиці Інженера Бородіна (ДВРЗ) – 3,0 ГДКс.д.


Стан повітря в Києві - листопад 2019 року
Пост спостереження на вулиці Інженера Бородіна

   Загалом у листопаді, порівняно з попереднім місяцем, спостерігалось зниження середнього вмісту діоксиду і оксиду азоту, оксиду вуглецю, формальдегіду та деяке підвищення вмісту діоксиду сірки.

   У порівнянні з листопадом 2018 р. загальний рівень забруднення повітря в Києві дещо підвищився. Зафіксовано зростання вмісту діоксиду сірки та фенолу, зниження – вмісту формальдегіду та окислів азоту. Повний звіт про стан забруднення атмосферного повітря в Києві у листопаді 2019 року дивіться за посиланням.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):