Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Завершується виставка ВУФКУ. Lost & Found

П'ятниця, 20.12.2019 16:34   Відео та фото надані читачами сайту "Ліски"

   До 22 грудня 2019 року у приміщеннях Довженко-Центру (м.Київ, вул.Васильківська, 1) триватиме мультимедійна виставка "ВУФКУ. Lost & Found".

   Експозиція розкриває історію міжнародного успіху Всеукраїнського фотокіноуправління (ВУФКУ) — державної організації, яка у 1920-ті роки сформувала успішну українську кіноіндустрію. ВУФКУ об’єднало кіностудії Одеси, Ялти і Києва, розвинуло виробництво, дистрибуцію, рекламу та освіту в сфері кіно, спричинивши справжню “кіноманію”. Завдяки ВУФКУ українське кіно вийшло на міжнародний ринок — наші фільми показували в Німеччині, Франції, Нідерландах, Британії, США та Канаді.

   Представлені експонати з провідних українських музеїв та з колекції Довженко-Центру. На відвідувача чекають рідкісні кадри фільмів, кінохронік та анімації, унікальні архівні документи та фотографії, що переносять глядача в атмосферу буремних 1920-х.

   На відео - уривки з фільмів Олександра Довженка "Земля" (1930 рік) та "Звенигора" (1927 рік).



   Експозицію розміщено на двох поверхах будівлі колишньої Київської кінокопіювальної фабрики, правонаступником якої є Національний центр Олександра Довженка. У період розквіту (1960-1970 роки) фабрика була однією з найпотужніших і найкраще оснащених у Європі: 1500 працівників у 12 корпусах підприємства випускали 2 млн. фільмокопій на рік. Саме тут тиражувалися всі панорамні й широкоформатні фільми, що виходили на екрани СРСР.

   Огляд розпочинається з приміщення, в якому стоїть трактор ХТЗ, а на двох екранах відтворюються відомі кіноепізоди - прибуття потягу на вокзал та прибуття в село нового трактора. Враження про виставку "ВУФКУ. Lost & Found" - у новій фотогалереї сайту "Ліски".



   Графік роботи виставки: 12:00 - 20:00. Вихідні дні - понеділок, вівторок. Вхідний квиток – 80 грн., пільговий – 50 грн. Виставковий простір доступний для людей з інвалідністю. Пільговий квиток - школярі з 11 років, студенти та пенсіонери за наявності дійсного посвідчення. Вхід вільний для співробітників музеїв, осіб з інвалідністю 1-2 групи, учасників бойових дій за наявності дійсного посвідчення.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Київські музеї" та "Пишуть читачі".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):