Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

У справі про ДТП 21 вересня на Алматинській призначено експертизу

Четвер, 12.12.2019 16:14   Скорочено. Джерело - Єдиний державний реєстр судових рішень

   11 жовтня 2019 року слідчий суддя Дніпровського районного суду міста Києва, розглянувши клопотання слідчого Дніпровського Управління поліції про проведення експертизи у кримінальному провадженні №12019100040007953 від 22.09.2019 року, постановив доручити експерту Київського науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС України провести судову автотехнічну експертизу.

   ВИХІДНІ ДАНІ:

   Проїзна частина - асфальтобетонне покриття, горизонтальна пряма, на момент ДТП сухе чисте. ДТП трапилась в темний час доби, видимість з робочого місця водія складає 100 м (згідно протоколу огляду), міське електроосвітлення увімкнено. Проїзна частина вул. Алма-Атинської має одну смугу руху. Дорожня розмітка відсутня.

   Автомобіль «Mersedes Sprinter» технічно справний, водій та один пасажир, вантаж приблизно 800-1000 кг (згідно протоколу допиту). Автомобіль рухався зі швидкістю 70км/год, по проїзній частині вул. Алма-Атинська зі сторони вул. Тракторної в бік вул. О.Довбуша в м.Києві, в цей момент при з`їзді з шляхопроводу в районі Шиномонтажу котрий знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Алма-Атинська 12 в м.Києві водій автомобіля попереду свого руху виявив велосипедиста, котрий рухався по тротуару з правої сторони від нього також по напрямку в бік вул. О. Довбуша, та раптово змінив напрям свого руху ліворуч та з`їхав з тротуару на проїзну частину та почав її перетинати з права на ліво по ходу руху авто біля «Mersedes Sprinter», після чого водій одразу ж застосував екстрене гальмування, та допустив наїзд на велосипедиста передньою лівою частиною свого автомобіля в ліву частину велосипеду.

Місце ДТП

   Велосипед «ARDIS» технічно справний, водій без пасажирів, без вантажу. Велосипед рухався по тротуару вул. Алма-Атинська зі сторони вул. Тракторної в бік вул. О. Довбуша в м.Києві, в цей момент при з`їзді з шляхопровода в районі Шиномонтажу, котрий розташований по вул. Алма-Атинська 12 в м.Києві, водій велосипеду змінив напрям свого руху ліворуч та з`їхав з тротуару та почав перетинати проїзну частину з права на ліво по ходу руху автомобіля «Mersedes Sprinter», після чого відбувся наїзд в ліву його частину.

Місце ДТП

   Згідно з показів свідка було встановлено, що 21.09.2019 року приблизно 21.10 год. він став свідком дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася в м. Києві, на проїзній частині вул. Алма-Атинська, в районі буд. №12. Того вечора він знаходився за вказаною адресою в районі кіоску, котрий розташований поруч з базою «Укр. Бакалея» де пив каву, разом зі своїм знайомим. Тобто вони були на відстані приблизно 80 метрів від місця пригоди. Під час ДТП мала місце тепла погода, опадів не було. Проїзна частина була сухою та чистою.

   В один момент він почув звук гальм автомобіля. Коли зорієнтувався, та піднявши голову він помітив, що попереду нього в районі «шиномонтажу» мікроавтобусом марки «Мерседес» здійснив наїзд на велосипедиста. Яким чином рухався велосипедист, свідок вказати не може, оскільки не бачив. Мікроавтобус «Мерседес» рухався проїзною частиною вул. Алма-Атинська від площі Дарницька в напрямку мікрорайону ДВРЗ, а саме даний автомобіль спускався зі шляхопроводу, в подальшому перед ним було перехрестя, та в районі даного перехрестя і відбувся наїзд на велосипедиста.

   На вирішення експерта поставити такі питання та вихідні дані:
 1. Якими вимогами ПДР регламентуються дії водія автомобіля в даній дорожній обстановці?
 2. Чи мав можливість в даній дорожній обстановці водій автомобіля уникнути наїзду на велосипедиста з моменту виникнення небезпеки для руху?
 3. Чи мають місце в даній дорожній обстановці невідповідності дій водія автомобіля вимогам ПДР України?
 4. Якими вимогами ПДР регламентуються дії велосипедиста в даній дорожній обстановці?
 5. Чи мають місце в даній дорожній обстановці невідповідності дій велосипедиста вимогам ПДР України?
 6. Чи мав можливість в даній дорожній обстановці велосипедист уникнути даної дорожньо-транспортної пригоди?
 7. Якою причиною з технічної точки зору є виникнення даної ДТП?


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ДТП" та "Кримінальні хроніки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):