Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

На Радикалі виміряли випаровування ртуті

Середа, 11.12.2019 11:07   

   Міністерство енергетики та захисту довкілля України повідомило вчора про результати інспекції колишнього заводу "Радикал", на території якого залишилися значні обсяги ртуті та ртутьвмісних матеріалів. Завод розташований у Дніпровському районі Києва, в радянські часи тут був засекречений військовий об‘єкт, за стінами якого виготовляли прилади для підводних човнів. У липні 1996 року роботу підприємства зупинили, але з порушенням норм виведення потужностей з експлуатації. Залишки хімічних речовин не вивезли з підприємства.

На Радикалі виміряли випаровування ртуті

   Провівши виміри випаровування ртуті, отримали показник перевищення норми від 4-х до 16-ти разів на різних ділянках. Встановлено, що забруднена територія не огороджена і не перебуває під охороною. Поруч збудували два житлових будинки, ще одну будівлю перебудовують під житло. Тут розташовані офісні приміщення, торговий центр Даринок, культурний центр "Платформа арт-завод" – місце відпочинку киян, де проводять зокрема фестивалі вуличної їжі.

На Радикалі виміряли випаровування ртуті

   "Першочергове завдання на сьогодні - закрити периметр та обмежити доступ людей до майданчика колишнього гідролізного цеху. Наступного тижня ми домовились зустрітися з депутатами та знайти шляхи розв’язання цієї екологічної проблеми", - зазначив заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Роман Абрамовський.

   Крім того, він повідомив, що КМДА розпочинає роботу над проєктом із демеркуризації заводу "Радикал". Кошти виділено із бюджету міста. Надалі планується провести відкриті торги із залученням до участі міжнародних організацій, що спеціалізуються на подібних проектах. Також, за його словами, міністерство підготує усі необхідні документи, щоб прискорити приєднання України до Мінаматської конвенції про ртуть.

На Радикалі виміряли випаровування ртуті

   Крім заступника Міністра енергетики та захисту довкілля, на заводі побували голова профільного комітету Верховної Ради України, інші народні депутати (прим. ред. "Ліски": другий праворуч - Сергій Швець, депутат від Дніпровського району Києва) та представники Київської міської держадміністрації.


   Коментар читача Олександра від 11.12.2019 22:34: "Більше інформації про це дослідження можна знайти тут".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):