Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Представник Росії погрожував членам комітету ООН

Понеділок, 25.11.2019 09:03   

   Проти проекту резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна", який розглядав 14 листопада Третій комітет 74-ї сесії Генасамблеї ООН, голосували Російська Федерація та ще 22 країни. Зокрема, висловилися проти Венесуела, Вірменія, Білорусь, Бурунді, Еритрея, Зімбабве, Індія, Іран, Казахстан, Камбоджа, Киргизстан, Китай, Кот-д’Івуар, Куба, КНДР, М’янма, Нікарагуа, Сербія, Сірія, Судан, Уганда, Філіппіни.

   У резолюції щодо АРК вперше застосовано визначення "агресія". Під час обговорення проекту документа представник Російської Федерації Геннадій Кузьмін назвав "маячнею" озвучену інформацію про порушення прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму і заявив, звертаючись до присутніх: "Натискаючи на зелену кнопку (тобто голосуючи "за" - ред.), ви голосуєте проти Російської Федерації".

Представник Росії погрожував членам комітету ООН

   Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на це зауважив, що представник РФ назвав "маячнею" доповідь Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо ситуації з правами людини в Криму, представлену у вересні 2019 року. Те, що представник РФ образив Генсека і всю Організацію, а також вдався до відвертих погроз представникам комітету, "не повинно залишитися без реакції", підкреслив український дипломат.

   У свою чергу заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, який представляв проєкт резолюції в Третьому комітеті ГА ООН, у коментарі Укрінформу зазначив: "Таке я бачу вперше - щоб із трибуни Організації Об’єднаних Націй лунала пряма погроза представникам, котрі висловлюють позицію шляхом голосування".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):