Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

ДБР звинувачує Петра Порошенка в закликах до повалення конституційного ладу

Понеділок, 18.11.2019 14:59   За матеріалами сайту Радіо Свобода та фейсбук-сторінок Тараса Шамайди і Fill Feaouill

   Державне бюро розслідувань України направило у Генеральну прокуратуру проект повідомлення про підозру п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку. У документі йде мова про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 109 (Стаття 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та частиною 2 статті 364 (Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.



   На думку громадського діяча Тараса Шамайди, "Подання ДБР про звинувачення Петро Порошенко в тяжких злочинах, у т.ч. в закликах до повалення конституційного ладу (!) - це черговий акт розгортання політичних репресій в Україні. Саме так нинішній режим бачить політичну дискусію з опонентами.
   Спроби режиму подати ці репресії проти опозиційних політиків і ветеранів війни як "боротьбу з корупцією" і "верховенства права" - відверта маячня, покликана надати репресіям легітимності й суспільної підтримки.
   Так само діяли Путін, Лукашенко, Янукович та решта негідників по всьому світу, подаючи репресії як "боротьбу зі злочинністю і корупцією".
   Як би хто не ставився до тих чи інших політиків, ми маємо бути солідарними в захисті наших національних інтересів і прав людини, разом давати відсіч політичним репресіям і спробам торгувати нашою незалежністю".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):