Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Зустріч з Майстром

Неділя, 10.11.2019 20:32   

   До редакції нашого сайту надійшов лист від читачів, які вирішили поділитися своїми враженнями про виставку робіт художника Івана Марчука у мистецькому просторі ARTAREA. Адреса: м.Київ, вул. Софіївська, 11-15. Графік роботи: з середи по неділю - з 11:00 до 20:00. Телефон: (067)150-1115.


   "На виставку йшли з потаємною надією зустріти там Майстра, бо читали у відгуках, що він туди заходить. Поцікавились - чи буде сьогодні, і чи повідомлять про його прихід? Відповіли, що можливо буде, але прийде, як завжди, скромно й непомітно.
   Ми не великі знавці живопису, проте й фільм, накладений на щемливу музику, і самі проникливі роботи наблизили до їхнього розуміння. Нам здалося, що всі вони, навіть пейзажі та абстракції - про людей. Здебільшого сумних, але також і веселих та безтурботних, що дивляться на нас замріяним, замисленим, а часом і пронизливим поглядом.
   Подивившись усе і зрозумівши, що не дочекаємось митця, пішли на вулицю. А там він іде назустріч! Ми насмілились підійти. Розказали, як же довго чекали! І як майже втратили надію. Попри наш острах - розмовляємо з генієм сучасності! - спілкування було привітним і простим. Іван Степанович не тільки відповів, що саме спонукало його написати свої чудові ромашки - "Побачив у полі справжній вибух ромашок! Якби ви їх побачили, то й самі захотіли б написати!", але й розповів пов'язану з цією роботою історію. Одного разу відвідувачки виставки обурились на його адресу: "Нащо трупа поклав серед квітів?" На що художник відповів їм: "То я. В раю. І в той же час живий і серед вас".
   Зайшовши, дійсно, скромно й непомітно, так само щиро спілкувався митець і з іншими відвідувачами. На їхні прохання підписував листівки і безвідмовно фотографувався. Як і решта присутніх, ми вдячні Майстру за можливість доторкнутися до світу прекрасного".



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Київські музеї" та "Пишуть читачі".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):