Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Паломники из Харькова посетили ДВРЗ

П'ятниця, 04.10.2019 16:29   Скорочено, за матеріалами сайту Свято-Покровського храму станції Основа

   Паломническим отделом нашего храма была организована поездка в Киев, к мощам Святителя Спиридона Тримифунтского. Путешествие началось в пятницу 27 сентября. Харьков провожал путешественников вечерними огнями витрин, пустыми улицами и мелким моросящим дождиком.



   В Киев мы прибыли ранним утром 28 сентября и сразу направились в Свято-Пантелеимоновский храм на ДВРЗ (так называется район Киева - Дарницкий вагоноремонтный завод). Там все путники имели возможность приложиться к мощам Святителя Спиридона и обратиться к нему со своими прошениями.



   Прим. ред. "Ліски": Пало́мництво, або про́ща, — мандрування віруючих людей до святих місць (наприклад, у християн — до Єрусалима, у мусульман — до Мекки й Медини тощо). Людей, що здійснюють паломництва, називають паломниками або прочанами. Слово паломник утворене від палъма (від лат. palma) — "пальма", "пальмова гілка". Це пов'язано з тим, що богомільці, які відвідували Палестину, привозили з собою додому пальмові листи, що слугували їм у дорозі парасолями. Надалі "паломниками" стали називати і тих релігійних мандрівників, що не залишали меж своєї країни.



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):