Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

У Києві відкрили арсенальський двір

Середа, 25.09.2019 11:29   

   Територія київського заводу "Арсенал" завжди була закритою. Заводський квартал і тепер обмежений з усіх боків будівлями цехів - або більш сучасних, як на Кловському узвозі, або старовинних, як на вулиці Московській. Внутрішній двір підприємства бачать тільки його працівники, що потрапляють всередину через заводські прохідні.

   За радянських часів прохідних було чотири. Через три з них - "кловську" (найменша, розташована зліва від нинішнього офісу Укртрансгазу), "метровську" (навпроти станції метро Арсенальна) та "центральну" (Московська вулиця) - проходили люди, четверта (навпроти вулиці Гусовського) була вантажною. Згодом кловську і метровську прохідні закрили. На наступній фотографії можна побачити фірмовий магазин, влаштований на місці колишньої метровської прохідної.

Колишня метровська прохідна

   Протягом декількох останніх місяців площа перед магазином була загороджена парканом, за яким проводились будівельні роботи. Вчора паркан розгородили, і тепер можна пройти навіть далі від колишньої прохідної - углиб заводського двору. Зі стін найближчих будівель зняли штукатурку, відкривши старовинну цегляну кладку.



   Що ж буде тепер у цьому місці? У приміщенні колишнього заводського цеху 1801 року побудови (на фото - зліва) відкриється гастрономічний простір, схожий на одеський "Городской рынок еды". В Одесі під одним дахом зібрано 13 кафе та 6 барів. У Києві обіцяють зібрати ще більше - 26 кращих ресторанних проектів.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):