Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Навігаційна блокада Криму – один із напрямів боротьби з російським агресором

Понеділок, 23.09.2019 16:30    Скорочено. За матеріалами сайту "Держгідрографія"

   Згідно зі ст.3 Конвенції ООН по морському праву, до територіального моря України належать прибережні морські води шириною до дванадцяти морських миль. За Міжнародною конвенцією з охорони людського життя на морі (SOLAS-74) Україна має зобов’язання щодо підготовки та видання морських навігаційних карт, розповсюдження повідомлень мореплавцям та вжиття заходів, що забезпечують нормальне надання цих послуг.

   Внаслідок збройної агресії Російської Федерації та окупації Кримського півострова 20 лютого 2014 року, Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" в Криму встановлено відповідний режим. Державна установа "Держгідрографія" зобов’язана оголосити морський режимний район в межах тимчасово окупованої території України забороненим для плавання.

Навігаційна блокада Криму – один із напрямів боротьби з російським агресором

   Оголошення режимного району дасть Україні можливість не тільки протидіяти агресору, але й також: забезпечити виконання зобов’язань як морської держави перед світовою спільнотою; мінімізувати ризики для мореплавців у частині навігаційно-гідрографічного забезпечення; зняти з України відповідальність за будь-які аварійні події, що можуть статися внаслідок злочинних дій РФ у морі навколо Кримського півострова.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):