Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Стан повітря в Києві у липні 2019 року

П'ятниця, 23.08.2019 15:13   

   У липні стан забруднення атмосферного повітря в місті порівняно з попереднім місяцем знизився. Зниженню забруднення повітря сприяли погодні умови – циклонічний характер погоди, сильний вітер, зливові дощі та зниження температури повітря.

   Для оцінки якості повітря використовується індекс забруднення атмосфери ІЗА. Згідно з існуючими методами оцінки, рівень забруднення вважається низьким, якщо ІЗА нижче 5,0; підвищеним – при ІЗА від 5,0 до 7,0; високим – при ІЗА від 7,0 до 13,0; дуже високим – при ІЗА рівним 14,0 та більше.

   У липні за ІЗА загальний рівень забруднення по місту і на дванадцяти постах характеризувався, як високий. На одному посту (вулиця Інженера Бородіна - район ДВРЗ) рівень забруднення характеризувався, як підвищений, ще на одному – як низький (див. рис.).


Забруднення повітря в Києві

   У просторовому розподілі найбільш забрудненими у липні були райони Деміївської та Бессарабської площ і вулиця Семена Скляренка. Високим рівнем забруднення повітря характеризувались також проспекти Перемоги (район метро Святошин) і Оболонський, вулиці Каунаська, Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), бульвар Вацлава Гавела (перетин з вул. Академіка Стражеска), площа Перемоги, бульвар Лесі Українки, вулиця Попудренка (район метро Чернігівська) і район Гідропарку (поблизу мосту метро та автомагістралі). Повітря на вулиці Інженера Бородіна характеризувалось підвищеним рівнем забруднення, на проспекті Науки (поряд з метеомайданчиком обсерваторії) – низьким рівнем.



   На відео - перехрестя вулиці Трактористів та Алматинської (початок місцевості ДВРЗ). Запис взято з архіву вебкамери сайту "Ліски".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):