Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Куди киянам викидати старі меблі та ремонтні відходи?

П'ятниця, 16.08.2019 16:34   

   Час від часу районні держадміністрації столиці звітують про ліквідацію "стихійних сміттєзвалищ". Такий термін вони вживають стосовно накопичень великогабаритних та ремонтних відходів, що їх місцеві мешканці виносять з квартир і залишають біля будинкових контейнерів для твердих побутових відходів. Як правило, після кожної такої "ліквідації" сміття накопичується знову.



   Тут можна побачити як власне великогабаритні відходи: старі меблі, матраци, килими, дитячі коляски, дитячі велосипеди, валізи; так і побутову техніку: телевізори, монітори, комп’ютери, холодильники, пральні машини, кухонні плити; а також ремонтні відходи: зняті при ремонтах квартир старі двері, вікна, лінолеум, унітази та іншу сантехніку.


Чи правомірно діють кияни, залишаючи подібні предмети біля контейнерів?

   Так, правомірно. Згідно з пунктом 2.1 діючого в Києві договору про вивезення побутових відходів, "Виконавець надає Споживачам Послуги з вивезення твердих побутових відходів, в тому числі великогабаритних" (натисніть на зображення для його збільшення).


Фрагмент договору про вивезення побутових відходів

   Разом з тим, біля багатьох будинків відсутні спеціальні контейнери для великогабаритних та ремонтних відходів, передбачені п.2.7 договору: "Для вивезення великогабаритних і ремонтних відходів використовуються контейнери місткістю 8 і більше куб. метрів".


То може дана послуга лише задекларована Виконавцем, але він фактично не бере за неї гроші?

   Бере. Як видно з наведеного нижче зображення рахунку за вивезення сміття в липні 2019 року, Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" регулярно нараховує мешканцям кошти до сплати за вивезення великогабаритних відходів (в рахунку - ВГбВ).


Фрагмент рахунку за вивезення побутових відходів

А чому районні комунальники, вивозячи "великогабарит", фактично виконують роботу Київкомунсервісу?

   Бо районні комунальники відповідають за чистоту закріпленої за ними прибудинкової території. Яким же може бути вихід з такої явно ненормальної ситуації? Треба зобов'язати виконавця послуги у взаємодії з відповідною компанією з обслуговування житлового фонду таки встановити спеціальні контейнери для великогабаритних та ремонтних відходів - якщо не біля кожного будинку, то хоча б на групу сусідніх будинків. Коли місцева влада вирішить питання великих контейнерів, тоді й відпаде необхідність в авральних "суботниках" з прибирання балансових територій.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Ірина  27.07.2020 09:50
Дуже корисна інформація! Моя величезна подяка!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):