Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Віталій Кличко показав, як створюють пам`ятник Сікорському

Неділя, 11.08.2019 19:15   

   Київський міський голова Віталій Кличко показав, як триває робота над створенням пам’ятника Ігорю Сікорському, який незабаром встановлять у столиці. Відео Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

   "Наприкінці серпня ми презентуємо пам’ятник видатному киянину, всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Встановимо його, як і анонсували, перед аеропортом, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт "Жуляни"), – зазначив у дописі до відео мер столиці.

   Скульптура Сікорського стоятиме на постаменті у вигляді напівсфери зі стилізованою картою світу. Триматиметься фігура на одній точці – ніби відриваючись від землі в небо. Оскільки Сікорський є конструктором першого в світі гелікоптера, в руці він триматиме своє творіння".



   "Попри те, що Ігор Сікорський більшу частину свого життя жив та працював у США, перший у світі апарат вертикального злету він зібрав та запустив саме в Києві, у дворі садиби на Ярославовім Валу, де мешкала тоді родина Сікорських.


Будинок Сікорського

   Уже не перший рік ми добиваємося, аби будинок Сікорського Міністерство оборони передало громаді столиці. Щоб місто могло його відреставрувати", – зазначив мер столиці


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Відео".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):