Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Стан повітря в Києві - червень 2019 року

Середа, 07.08.2019 08:29   

   Для оцінки якості повітря використовується індекс забруднення атмосфери (ІЗА), який розраховується як сума поділених на величину гранично допустимої концентрації (ГДК) середніх концентрацій забруднювальних речовин. За допомогою розрахунків величина ІЗА приводиться до величини концентрацій діоксиду сірки у долях ГДК. Згідно з існуючими методами оцінки, рівень забруднення вважається низьким, якщо ІЗА нижче 5,0; підвищеним – при ІЗА від 5,0 до 7,0; високим – при ІЗА від 7,0 до 13,0; дуже високим – при ІЗА, рівним 14,0 та більше.

   У червні 2019 року загальний рівень забруднення по місту характеризувався як високий. Середньомісячні концентрації п’яти забруднювальних речовин (другого та третього класу небезпеки) перевищували ГДКс.д.: діоксиду азоту – у 4,2 рази, формальдегіду – 2,6 рази, оксиду азоту – 1,6 рази, діоксиду сірки та фенолу – 1,5 рази.


Забруднення повітря в Києві

   Вміст діоксиду азоту був високим майже на всіх постах. Найбільші середньомісячні концентрації цієї речовини відмічені: на вулиці Каунаській – 6,4 ГДКс.д., проспекті Перемоги та площі Перемоги – 5,1 – 5,4 ГДКс.д., на вулиці Інженера Бородіна (місцевість ДВРЗ), Бессарабській площі, Оболонському проспекті та вул. Семена Скляренка – у межах 4,6-4,8 ГДКс.д.

   Середньомісячні концентрації оксиду вуглецю не перевищували відповідних санітарно-гігієнічних нормативів і були у межах 0,1-0,9 ГДКс.д. Максимальні разові концентрації досягали 1,1 ГДКм.р. на ПСЗ №4 (вулиця Інженера Бородіна), 1,0 ГДКм.р. – на ПСЗ №6 (площа Перемоги); на інших постах вони були в межах 0,1-0,9 ГДКм.р.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):